Enveloppen geld

Vandaag een blog over de al oude discussie ‘hoeveel geld stop je in de enveloppe?’ en daarbij een kleine uitstap naar de gemiddelde kosten van een gast.

Wat stop je dan in de enveloppe

De meest gehoorde vraag van gasten is toch wel: ‘wat moet ik in de enveloppe stoppen?’
Dat is en blijft altijd een lastig punt. Voor een huwelijk is het vrij normaal om als gast een bedrag te stoppen wat ongeveer gelijk staat aan de kosten voor jou als gast die dag

Wat kost een gast?

Een huwelijk kost nu eenmaal geld, dat weten we allemaal, maar waar kan je rekening mee houden als je als te gast bent op een huwelijk.

Daggasten kosten nu eenmaal meer dan avondgasten. Ze verbruiken meer op een dag dan alleen de avondgasten. Denk maar aan het ontvangst met koffie en thee, de taart, de toost, het diner, de drankjes en dan nog het avond arrangement die voor de avondgasten  ook geldt.

Een avondgast kost al gauw €30,- voor de hapjes en de drankjes.

Een daggast kost al gauw tussen de € 45,- en € 90,-, dit verschilt erg per locatie en wensen. Je kunt je voorstellen dat wanneer je het diner in buffetvorm serveert goedkoper is dan een 5 gangen diner.

Wat stop je in de enveloppe?

Wat je cadeau geeft aan het bruidspaar is natuurlijk helemaal aan jou! Niemand kan in jouw portemonnaie kijken en als je als daggast te gast bent dan heb je vaak ook nog te maken met de kosten voor het vrijgezellenfeest en je kleding. Geef wat je kunt missen.

note
alle prijzen zijn een inschatting van gemiddelde prijzen die op diverse websites te vinden zijn. Voor een goede indicatie, vraag altijd een offerte op bij de locatie die je in gedachten hebt om de juiste prijsindicatie te krijgen.

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.picture-perfect.nl/wp-content/uploads/2019/03/De-week-van-het-Geld-3.png); } #cata_custom_heading_syk2i7e09a > h2, #cata_custom_heading_syk2i7e09a > h2 a{}