Waar moet je niet op besparen!

Waar moet je niet op besparen!

In mijn vorige blog hadden we het over bezuinigen op je bruiloft. Maar wat zijn nou punten waar je zeker niet op zou moeten bezuinigen op je huwelijksdag en waarom niet?

De meeste bruidsparen moeten keuzes maken voor hun huwelijksdag en meestal heeft dat te maken met het budget. Mijn advies is, bezuinig nooit op de essentiële dingen voor deze dag. Je foto’s zijn je naslagwerk, je herinnering! Je haar en make-up zie je later op iedere foto en film terug, de ceremonie is iets wat je je wilt herinneren als iets wat echt over jullie ging, de muziek want als je dansfeest wilt en de DJ of band heeft alleen zijn eigen feestje, waardoor je dansvloer steeds leegloopt dan wordt het niet het feest wat jij voor ogen hebt. En als laatste een professionele ceremoniemeester zodat echt alle gasten kunnen genieten van de dag.

Fotograaf

Je kan het maar één keer goed doen! Je huwelijksdag is iets wat je waarschijnlijk maar één keer doet, hoe vervelend is het dan dat je foto’s mislukt zijn, omdat oom Pietje voor de hobby foto’s maakt en jullie je budget wel konden gebruiken voor andere dingen…

Een professionele fotograaf zorgt altijd dat hij voldoende apparatuur bij zich heeft, back-ups draait tijdens de dag om er zo voor te zorgen dat de foto’s veilig gesteld zijn. Daarnaast weten zij hoe ze, zonder nadrukkelijk aanwezig te zijn de mooiste foto’s kunnen maken en wat dacht je van de juiste belichting, en de leuke effecten te realiseren. Ze bewerken de foto’s na en ‘ja, dat is echt nodig!’ Want ruwe bestanden zijn lang niet zo mooi als de versies waar de foto’s recht staan en misschien wat kleuren opgelicht zijn zonder dat er een enorme photoshop sessie aan te pas komt. Daarnaast bieden veel fotografen het fotoboek aan als extra optie. Dat is altijd mooi, want als je eenmaal de foto’s hebt gekregen dan bekijk je ze een paar keer en daarna vergeet je het album te maken en denk je vijf jaar later ‘oh, ja dat album…’ En mocht je fotograaf nou niet de optie hebben op een album voor je te maken, dan kan je altijd Rianne van ‘Best kept memories’ je album laten maken.

Hair & Make-up

Je buurvrouw kan zo leuk haar opsteken, dus je hebt haar gevraagd om je haar te doen voor je huwelijk en je make-up doe je wel zelf, want dat doe je anders ook elke dag (omdat je jezelf wilt blijven..). Maar op de dag zelf sta je op elke foto half uitgezakt haar je gasten te verwelkomen en tegen de avond zit er haast geen make-up meer op je gezicht, dan voel je je toch niet helemaal de bruid die je had willen zijn. Zonde want het kan ook anders.

Het voordeel van een professional is dat zij weten wat ze moeten doen in het geval van de make-up gebruiken zij producten die de hele dag goed blijven zitten. De kleuren zijn veel helderder en het loopt niet uit(ook niet als je een traantje moet laten). Verder zorgt de visagiste ervoor dat je make-up zo zit dat je er op foto’s ook goed uitziet, want make-up en foto’s zijn een belangrijke combinatie. Je ogen komen veel meer uit als je een goede make-up draagt en je glimt veel minderen, waardoor de fotograaf minder hoeft na te bewerken en jij gewoon jij blijft;-)

Voor je haar geldt hetzelfde. De kapper heeft goede producten waardoor het de hele dag blijft zitten en weet wat ze aan het doen zijn. Zij zorgen ervoor dat je kapsel de hele dag goed blijft zitten, zonder uit te zakken. Maar wat ze ook doen is, kijken wat er bij jouw haar past. Je kan een bruidskapsel in gedachten hebben die misschien helemaal niet te realiseren is voor jouw haar. Een goede kapper zal dat met je bespreken en op zoek gaan naar een kapsel dat wel bij jou en je haar past.

Persoonlijke Ceremonie

Twee weken voor jullie huwelijk mogen jullie op het gemeentehuis komen om een half uur over jullie liefde, ontmoeting en elkaar te vertellen en daar gaat de ambtenaar dan een persoonlijk verhaal van maken. Zeg nu zelf dat kan toch niet echt over jullie gaan als je maar een half uurtje de tijd hebt om naar het verhaal van mensen en hun liefde te luisteren. (Sorry bevriende ambtenaren, ik weet dat jullie niet zo werken maar veel van jullie collega’s wel)

Trouwen gaat over het vieren van de liefde. Het belangrijkste onderdeel van die dag is toch meestal het ‘Ja-woord’, Het moment waarop jullie elkaar trouw beloven en de liefde voor elkaar bezegelen met een volmondige JA!

Hoe mooi zou het dan zijn dat dan het verhaal tijdens de ceremonie ook echt over jullie gaat? Dat alle gasten na afloop tegen elkaar zeggen ‘Wat gaaf! dit waren echt Eline & Pieter zo zijn ze!’ En dat jullie over 10 jaar terugdenken aan dat moment en nog weten waar het over ging, namelijk JULLIE!

Dat kan dus. Want met een ceremoniespreker ben jij leading in de ceremonie. Ja, je maakt extra kosten, maar je krijgt er wel een persoonlijke ceremonie voor terug.

Een ceremoniespreker heeft veel meer tijd voor het voorgesprek en neemt bijvoorbeeld ook contact op met je naasten om van hen dingen te weten te komen over jullie en jullie liefde. Dit alles samen wordt verwerkt tot een prachtig verhaal.

Ook een voordeel van de ceremoniespreker is dat (bijna) alles mogelijk is. Je kunt op elke dag en tijd trouwen(zonder extra gemeente kosten), je kan ze meenemen naar het buitenland waardoor je gewoon een Nederlandstalige ceremonie hebt. Ze zijn niet gebonden aan wettelijke regels omtrent het wettelijk huwelijk. Hoe dat zit leg ik je uit op mijn website.

Kortom je ceremonie is het belangrijkste onderdeel van de dag, dus waarom zou je daar op bezuinigen!

DJ of band

Heb je het wel eens meegemaakt dat je op een feestje was waar je lekker een avondje zou swingen en dansen, maar dat de muziek steeds de verkeerde nummers opzette waardoor de dansvloer weer leegliep en dan ook nog 2 van dezelfde nummers bleef draaien. Nou ik had laatst zo’n feestje. Bijzonder irritant, want ik had zin in een dansavond (zoals op de kaart vermeld stond) maar de muziek voelde echt niet aan wat er bij het publiek leefde. Hij had zijn eigen feestje.

Bij een goede DJ of Band wordt er goed gekeken naar de wensen van het bruidspaar, samen met de sfeer en de gasten. De muziek weet in te spelen op het publiek en voelt aan waar de behoefte ligt. Zo maakt hij een mooie avond van jullie feest en kunnen de voetjes goed van de vloer en druipt iedereen alleen af om even op adem te komen 😉

De ceremoniemeester

Heb je wel eens aan iemand die ceremoniemeester is geweest, gevraagd wat hij er van vond? De meeste die ik ken roepen ‘Dat doe ik nooit weer!’

Een professioneel ceremoniemeester ontzorgt de hele dag. Je hoeft niemand te belasten met de taak om er voor te zorgen dat alles op tijd klaarstaat, de tijd bewaakt en van a naar b rent tijdens het diner, omdat de voorbereidingen voor de avondgasten gedaan moeten worden. Een professionele ceremoniemeester weet waar hij op moet letten en kan goed inschatten hoelang zaken in beslag nemen. Hoeft niet aan de dinertafel te zitten tijdens de dag, maar kan gewoon achter de schermen eten net als de fotograaf.

En in het voortraject neemt de ceremoniemeester altijd even de afspraken door die gemaakt zijn met alle leveranciers die te maken hebben met de dag. Daarnaast maakt de ceremoniemeester altijd een eigen draaiboek, zodat aan alles gedacht wordt.

Maar het aller belangrijkste is toch wel dat alle gasten kunnen genieten van jullie dag en dat jullie alles los kunnen laten, omdat je weet dat alles goed geregeld is en dan rest jullie alleen nog: Genieten van jullie mooiste dag!

Partners

Welke keuze je ook maakt zorg ervoor dat je er jouw dag van maakt. En heb je al eens een kijkje genomen op mijn partnerpagina? Met regelmaat worden er nieuwe partners aan mijn netwerk toegevoegd waarmee ik graag een samenwerking mee aan ga.

Note:
Ben jij leverancier en mis je jezelf als partner op mijn pagina, neem dan contact met me op en dan kijken we wat we voor elkaar en vooral de bruidsparen kunnen betekenen!

Fotocredits: DM fotografie, Marloes ter Horst, JYfotografie, Sophie Koch   

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.picture-perfect.nl/wp-content/uploads/2019/01/Bruiloft-Carlien-John-DM-Fotografie-486-e1548406225879.jpg); } #cata_custom_heading_kaq2gf46d9 > h2, #cata_custom_heading_kaq2gf46d9 > h2 a{}