Besparen op je bruiloft

Deze blog gaat over besparen.

Inmiddels weten we dat een huwelijk flink in de papieren kan lopen. Dit ondanks het voornemen om het niet te gek te maken, maar gaandeweg de voorbereidingen kom je steeds meer leuke dingen tegen die ervoor zorgen dat al die kleine beetjes tegen de tijd dat de bruiloft voor de deur staat een enorme hoop geld is.

Hier een paar bespaartips om toch die te gekke dag te hebben en iets minder geld kwijt te zijn.

Hergebruik:

Bloemen kan je hergebruiken op de dag zelf. De bloemen die tijdens de ceremonie langs het pad staan, kan je tijdens het diner als centerpiece gebruiken en voor het avondfeest als pad naar de feestzaal of als tafeldecoratie neerzetten.

Lenen:

Veel producten kan je huren, wat aanzienlijk scheelt in het budget, maar als je bijvoorbeeld veel vazen, kussens of andere decoratie nodig bent kijk dan eens rond bij je familie en vriendenkring.

Gebruikte producten:

Wist je dat er complete Facebookgroepen zijn waar ex-bruiden hun decoratie aanbieden die zij voor hun huwelijk hadden aangeschaft. Zorg wel dat je er snel bij bent, want de leuke items zijn vaak snel weg. Het is dus eigenlijk een soort Marktplaats voor bruiloften.

Echt nodig?

Kijk ook goed of de spullen die je aan wilt schaffen ook echt nodig zijn. Zo gebeurt het steeds vaker dat corsages geschrapt worden en de bedankjes achterwege worden gelaten. Dat scheelt toch uiteindelijk toch gauw weer in het budget.

Wil je toch graag corsages, maak ze dan zelf of gebruik geen echte bloemen. Je gast kan hem dan meenemen naar huis als aandenken en zo heb je meteen een bedankje. Voor de corsages heb ik trouwens nog een leuk Pinterestbord gemaakt met een diversiteit aan bijzondere corsages, die je zelf kunt maken.

Maak er jouw dag van!

Welke keuze je ook maakt zorg ervoor dat je er jouw dag van maakt. Koop je artikelen online, lees dan de reviews. Vraag bij de locatie welke mogelijkheden zij te bieden hebben en snuffel eens rond bij familie, vrienden of op de Facebook groepen. Er is genoeg te vinden, maar dat wist je waarschijnlijk al 😉

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.picture-perfect.nl/wp-content/uploads/2019/04/Diner.jpg); } #cata_custom_heading_skhkehu5x1 > h2, #cata_custom_heading_skhkehu5x1 > h2 a{}