Trouwen anno 2020

In de afgelopen jaren is er veel verander op het gebied van trouwen. In deze blog kun je lezen hoe trouwen anno 2020 er uit kan zien.

Vroeger was het makkelijk. Je had weinig opties. Je trouwde op het gemeentehuis van je woonplaats, nodigde de hele familie uit, vierde feest in de plaatselijke feestzaal waar iedereen zijn feestje vierde en dat was het. Tegenwoordig heb je alle keuze mogelijkheden die je maar kunt bedenken. 

Trouw je in Nederland of in het Buitenland? Doe je dat officieel of ceremonieel? Wordt het een intieme bruiloft of nodig je iedereen uit die je kent? Trouw je in de lente, zomer, herfst of in de winter. Binnen of buiten? ’s Avonds of overdag. Maak je er een weekend van of vind je één dag voldoende. Kortom keuzes genoeg!

Trouwen anno 2020. Een persoonlijke touch. Ook wordt er steeds vaker gekozen voor een thema. Dit kan een kleur thema zijn, maar ook andere thema’z zijn populair. Het Thema wordt dan helemaal doorgevoerd van uitnodiging tot de servetten, van entree tot de bedankjes. Overal komt het thema terug en zorgt voor de persoonlijke touch van de dag.

Persoonlijke touch

In de afgelopen jaren zie je echt een trend ontstaan. Er wordt veel meer aandacht besteed aan de styling van een locatie. Met bloemen en accessoires wordt de locatie omgetoverd tot een waar paradijs. Door de komst van Pinterest is de inspiratie eindeloos. 

Ook wordt er steeds vaker gekozen  voor een thema. Dit kan een kleur thema zijn, maar ook andere thema’z zijn populair. Het Thema wordt dan helemaal doorgevoerd van uitnodiging tot de servetten, van entree tot de bedankjes. Overal komt het thema terug en zorgt voor de persoonlijke touch van de dag.

Trouwen anno 2020. In de afgelopen jaren zie je echt een trend ontstaan. Er wordt veel meer aandacht besteed aan de styling van een locatie. Met bloemen en accessoires wordt de locatie omgetoverd tot een waar paradijs.

Amerikaanse invloeden

Door de vele Amerikaanse televisieprogramma’s zie je dat bruidsparen zich laten inspireren om ‘anders’ te trouwen. Zo wordt er steeds vaker gekozen voor een firts look bij het altaar of op een bijzondere plek in plaats van bij het ouderlijk huis. 

Ook zie ik een trend in het ‘Amerikaans trouwen’ met bridesmades en best men. Hoewel onze wettelijke ceremonies daar (nog) niet klaar voor zijn, zijn daar wel oplossingen voor. Zo kreeg ik laatst de vraag of je ook meer dan 2 getuigen per persoon mocht hebben. 

Nee dat mag niet. Als je voor de wet trouwt mag je maximaal 2 getuigen per persoon kiezen. Wil je meer dan 2 getuigen dan kan je overwegen om ceremonieel te trouwen. Dat betekent dat je (vaak in de week voor het huwelijk) het wettelijke stukje regelt en dus trouwt op het gemeentehuis op een goedkoper trouwmoment. Daarvoor kies je één of twee getuigen die met je meegaan.

Vervolgens zoek je een ceremoniespreker die samen met jullie een persoonlijke ceremonie ontwerpt en daar mag je zo veel bridesmades en best men bij betrekken als je wilt. 

Trouwen in het buitenland

Het trouwen in het buitenland is ook een trend die aan blijft houden. Je ouders hadden dit waarschijnlijk nooit voor mogelijk gehouden, maar waarom niet?

Een weekend lang met je beste vrienden en naaste familie feestvieren op een prachtige locatie, waar je zeker weet dat de zon schijnt. Als ik het over zou doen, dan zou ik het wel weten…

Ook bij het trouwen in het buitenland raad ik aan om een ceremoniespreker mee te nemen. Je trouwt dan eveneens op een ander moment voor de Nederlandse wet en het scheelt je een heleboel rompslomp in de bureaucratie van het land waar je wilt gaan trouwen en daarna de administratieve handelingen om jullie huwelijk wettelijk te maken in Nederland.

Trouwen anno 2020. Het trouwen in het buitenland is ook een trend die aan blijft houden.Een weekend lang met je beste vrienden en naaste familie feestvieren op een prachtige locatie, waar je zeker weet dat de zon schijnt. Als ik het over zou doen, dan zou ik het wel weten…

Alternatieven

Waar vroeger tijdens het JA-woord altijd ringen uitgewisseld werden, wordt er tegenwoordig van alles uitgewisseld, zoals tattoos, bomen, horloges of whatever. De mogelijkheden zijn hier ook eindeloos.

Verder zie je dat steeds meer bruidsparen kiezen voor een bruiloft die echt bij hun past en dus niet meer hele families uitnodigen, omdat het zo hoort. Hier moet je wel stevig voor in je schoenen staan, want niet iedereen waardeert het dat je het anders gaat doen. Maar vergeet niet WIE BETAALD BEPAALD! 

Ik wens je veel plezier met de voorbereiding van jullie huwelijk, want trouwen anno 2020 is hartstikke leuk!

Volg jij me al op Instagram?

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.picture-perfect.nl/wp-content/uploads/2019/12/Logo-Website-Picture-Perfect-Party-en-weddingplanner-wide.jpg); }