Weddingplanner,Picture-Perfect,Bruiloft,Fotos,2018

Mijn verhaal

1 January 2007

Je kent het wel. Als puber moet je op een bepaald moment in je leven een keuze maken, wat je nou ‘later’ wilt worden. Na lang wikken en wegen en een keuze hebben moeten maken welke richting ik op het VBO wilde gaan doen, wist ik het ineens… Ik word juf! Wel met de kanttekening dat ik dat echt niet mijn hele leven zou gaan doen, want er zijn nog zo veel andere leuke beroepen zoals secretaresse, organisator en als ik later oud ben wordt ik weddingplanner (dat zijn mijn letterlijke woorden toen ik een jaar of 16 was). Nadat ik de eerste aankondiging deed, werd mij op school meteen duidelijk gemaakt, dat het wel heel hard werken zou worden, want daarvoor had je een havo diploma nodig.
Oh ja en dan nog de motiverende woorden van mijn mentor ‘Fernanda, de PABO, dat ga jij echt niet halen!’ Bedankt, meneer (geen idee meer hoe die beste man heet), want u bent mijn motivator en inspirator geweest om u, uw ongelijk te bewijzen. Na keihard werken, leren en een kleine omweg (via MBO naar HBO) had ik toch zes jaar later mijn diploma op zak

werken in het onderwijs

1 January 2008

Ik kreeg vrijwel direct een baan in het onderwijs in Zwolle. Dat was heel bijzonder in die tijd, want je kwam normaal gesproken eerst op de invallijst, waarna je jaren moest invallen en weinig kans kreeg op een baan. Ik bofte dus enorm. In de eerste jaren genoot ik volop van alle facetten van het lesgeven. Ik nam de taken die te maken hadden met het organiseren van de feesten binnen de school en het contact met de ouders en kinderen vond ik geweldig. In 2008 was het zo ver. Ik ging zelf trouwen met mijn jeugdliefde Hans, die ik ontmoette toen ik 15 was. We kenden elkaar een week en kregen ‘verkering’ en zijn nooit meer uit elkaar gegaan. En kijk ons nu dan eens. Twee gezonde kindjes en fantastische relatie. Tijdens de voorbereiding van ons huwelijk riep ik steeds vaker dat ik toch echt als ik ‘later groot ben’ weddingplanner ga worden. Maar ik genoot nog steeds van het onderwijs, de kinderen en mijn werk.

Het omslagpunt

1 January 2012

Tot het in 2012 toch wel minder werd. Ik vond het werk niet meer zo leuk, de populatie van de school veranderde, de regels binnen het onderwijs werden anders, je moest steeds meer, kreeg meer taken en nooit ging er iets weg. Het bleef zich maar opstapelen. Elk jaar net voor de zomervakantie kwam ik huilend thuis, omdat ik weer een andere taak moest gaan doen of een groep die ik niet wilde of weer met een nieuwe (altijd hele leuke en lieve!!!) collega een klas moest gaan draaien. Er kwamen ook ouders die niet zo vriendelijk waren en ik raakte mezelf zo langzaamaan kwijt, omdat ik een keurslijf gedrukt werd dat helemaal niet bij mij paste, je mocht nooit eerlijk zijn en dat is voor mij het allerbelangrijkste wat er bestaat! eerlijk zijn. Ik vervreemde van mijzelf.

Weddingplanner,Picture-Perfect,Bruiloft,Fotos,2018

Een nieuwe fase

1 January 2013

Ik werd zwanger! Hoera, onze lang gekoesterde wens, kwam na een lang en uiteindelijk ziekenhuistraject in vervulling. We kregen een baby, fijn dan hoef ik niet meer fulltime te werken. Dat was 1 van de eerste gedachten die bij me opkwam. Onze zoon werd in december 2013 geboren, wat een mooi mannetje en wat kon ik mijn liefde aan hem kwijt. Wat genieten zon’n ventje. Je hele leven staat op z’n kop, maar het was het allemaal waard. Mijn nieuwe carrière ging van start. 2 dagen werken en 1 dag ouderschapsverlof. Het was prima te doen. Leuk vond ik het nog steeds niet en het enige waar ik het nog voor deed was voor de kinderen en het geld. Ach en je hebt een baan, dus je bent gehecht aan je zekerheid en daardoor blijf je elke werkdag weer gaan. Dat heb ik nog best lang volgehouden.

Weddingplanner,Picture-Perfect,Bruiloft,Fotos,2018

Pressure Cooker

1 January 2014

In januari 2015 had ik mezelf voorgenomen dat wanneer ik aan het eind van het jaar nog niet wist wat ik nu met de rest van mijn werkende leven wilde gaan doen, ik maar een professional in moest gaan huren. En in augustus kwam er een oud verenigingsgenoot (ja, ik heb ook jaren lang gefeest binnen de studenten vereniging, waar ik overigens ook altijd in de feestcommissies te vinden was) op mijn pad en hij startte in september een ‘Pressure Cooker’ voor startende ondernemers. Intussen was er weer het een en ander gebeurt op school en wist ik zeker dat ik er klaar mee was dat iemand mij verteld hoe ik mijn werk moet doen en waar ik geen autonomie krijg, dus ik zou eigen baas worden. Ondernemer dus! Maar ja, waarin in ga ik ondernemen dan. Dus bij hoge uitzondering mocht ik starten met de masterclasses die helemaal gericht waren op het starten van je bedrijf. Na de eerste avond wist ik meteen dat ik iets zou gaan doen met organiseren en plannen, want daar ben ik goed in. En tijdens de tweede avond zeiden twee mensen, onafhankelijk van elkaar tegen mij ‘ maar zoiets als weddingplanner dan, is dat niet iets voor jou?’ En daar kwam het weer naar boven. Dat heb ik altijd gezegd. ‘ALS IK LATER GROOT BEN, DAN WORDT IK WEDDINGPLANNER!’ en in dezelfde gedachte, dacht ik ‘ als ik nu niet groot ben (34) wanneer ben ik dat dan wel?!’ Ik had mijn doel weer voor ogen. Ik wordt weddingplanner. Ik ga als ster in organiseren en plannen, zorgen dat de huwelijksdag van bruidsparen vlekkeloos verloopt. En een mooie bijkomstigheid is dat je altijd met blije mensen werkt en daar was ik wel aan toe.

Weddingplanner,Picture-Perfect,Bruiloft,Fotos,2018

Nieuwe opleiding

1 January 2016

Ik startte in mei naast mijn baan in het onderwijs 2016 aan de opleiding tot Weddingplanner. Inmiddels was ik ook begonnen met het kijken in de keuken van het bedrijf van mijn moeder. Daar heb ik geproefd aan het ondernemersleven, mee naar beurzen en netwerkbijeenkomsten. Waardoor ik al snel in aanraking kwam met allerlei leveranciers die voor mijn toekomstige onderneming heel interessant zijn. Wat genieten, dat ondernemersland.

Weddingplanner,Picture-Perfect,Bruiloft,Fotos,2018

Waarom Picture-Perfect

1 January 2017

Omdat ik weddingplanner wilde worden en een eigen bedrijf wilde starten, leek het me handig om een bedrijfsnaam te hebben. Op een avond, onder het genot van een heerlijke fles wijn, zijn mijn vriendin Elien en ik aan het brainstormen gegaan. Wat wilde ik dan gaan doen en waar stond ik dan voor, en wat voor een naam past daar dan bij. Omdat ik vrij eigenwijs ben, wil ik veel dingen anders doen dan andere mensen in de branche, dus ook mijn bedrijfsnaam moest niet iets met trouwen, wedding, ja-zeggen of iets te maken hebben. Door een analyse van wat ik dan voor ogen had en mijn karakter en werkhouding kwamen we na lang kletsen en schetsen op Picture-Perfect. Een naam die staat voor: – Het perfecte plaatje (dat heeft iedereen meestal wel in zijn hoofd) – Het moet perfect zijn voor het bruidspaar – Mijn ideeën en mijn beelddenken – Mijn drive om alles tot in de puntjes te regelen en over na te denken (perfectionisme)

Verrassing

1 December 2016

Eind 2016 raakte ik zwanger. Helemaal verbijsterd hebben we naar de zwangerschapstest zitten kijken, hebben we dit zelf gedaan? zonder medische ingrepen en zo snel! we hadden echt even tijd nodig om het te bevatten, vooral Hans, ik had weinig tijd want man, wat ben ik beroerd geweest… Bij onze eerste zoon waren we ervan overtuigd dat het een meisje zou gaan worden, en waren dus iets wat verbaasd toen we met de geboorte zagen dat het een jongetje was. Dus bij onze tweede gingen we het anders doen. We wilden beide manieren ervaren. Met 17 weken zijn we samen met onze ouders, mijn grootouders (2 oma’s en een opa heb ik nog) en onze oudste zoon, naar een echoscopiste gegaan om een geslachtsbepalende echo te laten uitvoeren. Wat was dat bijzonder, vooral om mijn oma’s en opa van ruim 80 en 90 te laten zien dat er een kindje in je groeit, en wat dat kleine popje daar doet in die buik. Het duurde niet lang of onze kleintje liet zien dat ook hij een jongetje zou worden. Vol verbazing heeft Hans naar het scherm gekeken, alweer een jongen, hij was er van overtuigd dat het nu echt een meisje zou worden, omdat ik me zo verschrikkelijk beroerd voelde, en dat ik dat bij onze eerste helemaal niet gehad heb.

Moment van de Waarheid

1 April 2017

Maar goed even terug naar het eind van 2016, ik was dus net zwanger en doodongelukkig in mijn werk, maar dan ook echt doodongelukkig. Ik ging geen enkele dag nog blij naar school. Was veel liever thuis. Ik had een klas, waar soms dingen tegen me gezegd werden door ‘pubers’ waarvan ik dacht, dat laat ik me niet zeggen en zo laat ik me niet behandelen door die snotneuzen… Maar echt serieus werd ik niet genomen. Mijn, schreeuw om hulp is bij niemand aangekomen blijkbaar. Ik hoorde alleen maar ‘wat knap dat je die groep doet en jij kan dit!’ Tot op de dag waarop ik zei: ‘Nu, is het genoeg, ik doe het niet meer! morgen ben ik er niet, je zoekt maar een ander, die dit stelletje les gaat geven’, want zelfs de kinderen die wel altijd meededen en opletten en nooit, maar dan ook nooit, vervelend deden konden mij niet meer motiveren om toch weer in die auto naar school te gaan. Het heeft me veel verdriet gedaan, maar voor mij is het de allerbeste beslissing ooit geweest! Ik voelde me zo sterk, door dat kleine mannetje in mijn buik (wat echt nog maar een rijstkorrel was) en ik heb altijd gezegd dat ik een zetje nodig had om het onderwijs uit te gaan en hier was hij. Dus uiteindelijk ben ik die klas, de specifieke kinderen en ouders dankbaar dat ze mij gemotiveerd hebben om de sprong te wagen. En tot op de dag vandaag heb ik geen spijt van die beslissing.

Nieuw Leven

1 June 2017

Vanaf februari 2017, ik kwam thuis te zitten. Mooi! tijd om verder te gaan met mijn studie en te genieten van mijn zwangerschap. De ene na de andere studie-opdracht maakte ik af. Mijn doel: Alle opdrachten ingeleverd hebben voor mijn bevalling. In mei heb ik samen met Hans, mijn oudste zoon en mijn ouders genoten van een heerlijke zonvakantie naar Sardinië, eindelijk voor het eerst in mijn leven buiten het seizoen op vakantie. Wat een genot… Intussen breide ook mijn netwerk op Sardinië uit, want voor één van de opdrachten van mijn studie moest ik een huwelijk in het buitenland organiseren (een casus). Dus ik heb contacten gelegd en we zijn met een boot rond gaan varen om op zoek te gaan naar een verlaten strandje, een prachtige B&B waar een fantastisch diner gemaakt word door de eigenaar van het landgoed en rondrijden in een fiat 500. Wat prachtig. Ik zag het al helemaal voor me. Jammer dat het maar een casus was, maar wie weet ben jij diegene die dit leest en denkt, dat lijkt me wel wat! Bij thuiskomst van die vakantie heb ik nog 1,5e maand keihard gewerkt om alles af te ronden en in te leveren. Eindelijk verlof. Ik heb genoten samen met de oudste van de laatste weekjes samen. We leefden toe naar het moment dat ‘Wobbes’ zoals onze zoon hem had genoemd, ter wereld zou komen. In verband met mijn bekken-instabiliteit was het behoorlijk zwaar de laatste weken en de temperaturen van boven de 30 graden maakten het er ook niet leuker op, maar ja het was niet anders. Rustig wachten dus.

Weddingplanner,Picture-Perfect,Bruiloft,Fotos,2018

Onrustige periode

3 July 2017

Op donderdag 3 augustus was het (eindelijk) zo ver, onze jongste zoon kwam in ons eigen huis gezond ter wereld. Wat een geluk, wat een zaligheid. Ons gezin was compleet. Eindelijk genieten van dat mooi ventje en wat een fantastische grote broer. Helaas werd hij na 12 dagen ziek, tot op de dag van vandaag weten we niet precies wat hij heeft gehad, maar hij heeft daardoor 4 dagen aan allerlei slangen en monitoren gelegen. Ze denken dat het een buikgriep virus is geweest, maar niemand weet het zeker. Een onzekere moeder is ontstaan. Ik was altijd heel makkelijk met de oudste. Hij mocht bij iedereen op de arm en bij een verkoudheid was ik niet snel ontregeld, maar nu… Nu ben ik constant bang dat er iets mis is. Ik heb momenten gehad in het ziekenhuis waarop ik dacht dat ik hem niet meer mee naar huis zou nemen, ik heb weken niet in zijn wiegje durven kijken in de ochtend. Van een zelfverzekerde moeder en vrouw veranderde ik in een onzeker hoopje mens. Inmiddels is die kleine man een ondernemende baby, die veel te snel ontwikkeld (al rondstappen met 10 maanden, zelf optrekken met 2 maanden), maar de zorgen blijven. Zodra hij weer een beetje ziek wordt, komt de onzekerheid terug, elke keer een beetje minder erg dan de keer daarvoor, dus ook dat zal uiteindelijk wel verdwijnen. In de tussentijd heb ik ook examen gedaan en mijn certificaat voor de opleiding tot weddingplanner gehaald. Super trots! Want om, na 6 weken na de bevalling met een wattenhoofd vol zwangerschaps-dementie een examen te doen, zal ik niemand aanraden.

Ondernemersplan

1 March 2018

In maart 2018 start ik samen met een aantal andere mensen een traject bij het IMK om mijn ondernemersplan uit te werken. In 10 weken intensieve training en coaching heb ik mijn plan afgerond en weet ik duidelijk waar ik sta en waar ik naartoe ga. Intussen moest ik nog een stage huwelijk uitvoeren en ben ik door middel van een Facebook oproep op zoek gegaan naar een bruidspaar die mijn hulp wel kon gebruiken. Wow, wat een reacties! Uit alle reacties heb ik een bruidspaar gekozen die in mei al zouden gaan trouwen. Dat was ook over 10 weken! Wat een rollercoaster en een huwelijk en een ondernemersplan en een gezin dat nog moest wennen aan mijn werkmodus, maar wat een eindresultaat… Een helder plan wie Picture-Perfect is, waar het naartoe gaat in de toekomst en wat ik daar voor moet doen. Een fantastische huwelijksdag en mijn hemel wat heb ik genoten. Ik heb de hele dag met een grote glimlach op mijn gezicht gelopen en gedacht ‘wat ben ik blij met deze beslissing en wat vind ik dit leuk om te doen!’ Binnenkort neem ik jullie in een blog mee naar deze bijzondere dag. En een gezin dat geniet van het feit dat ik met leuke dingen bezig ben en iedereen zijn weg weer heeft gevonden in deze nieuwe situatie.

Picture-Perfect is geboren!

28 May 2018

En per 28 mei 2018 ben ik officieel begonnen als Weddingplanner – Ceremoniespreker en Life-Eventplanner of met andere woorden: heb je een feestje, jubileum, opening van een bedrijf, ga je trouwen in het Vechtdal en omgeving en zoek je hulp. Neem dan contact met me op en dan gaan we er iets moois van maken! Met liefdevolle groet, Fernanda

Picture it and make it Perfect
.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:rgba(255,255,255,0) !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://www.picture-perfect.nl/wp-content/uploads/2018/11/1-Getting-Ready_065-e1548404760174.jpg); } #cata_custom_heading_viojr19m1i > h5, #cata_custom_heading_viojr19m1i > h5 a{} #cata_button_7hj5fumslg.cata-button{ margin-right:20; margin-left:20;}#cata_button_7hj5fumslg.cata-button .cata-btn{color: #ffffff;border-color:#ffffff}#cata_button_7hj5fumslg.cata-button .cata-btn:hover{color: #826a14;border-color:#ffffff; background-color:#ffffff}