De Perfecte Jurk

De Perfecte Jurk

Naast Weddingplanner en Ceremoniespreker zijn doe ik nog meer in ‘Trouwland’.  Bij het Witte Huys Bruidsmode in de Wijk ben ik één van de gastvrouwen dus ik maak regelmatig mee hoe een bruid de perfecte jurk vindt! Geniet mee!

De voorbereidingen

De avond begint voor mij altijd heel fijn met rondsnuffelen tussen de nieuwe jurken en schoenen. Nog even een foto maken die ik later eventueel kan gebruiken voor mijn sociale media en intussen zorgen we dat alles tip top in orde is voordat het gezelschap arriveert. De koffie staat te pruttelen, de thee is in de maak, de schaal met lekkernijen is weer aangevuld en ik check of alles er netjes bij staat en hangt.

Intussen hangt Eline (eigenaresse van Het Witte Huys) alvast wat jurken klaar die ze de bruid graag wil laten zien. De meeste dames hebben van tevoren al een beetje aangeven wat ze zoeken. De collectie is groot, dus Eline maakt een selectie, om mee te beginnen. Later pakken we er andere stijlen bij, zodat een bruid goed ziet wat er allemaal mogelijk is. 

 Voorbereidingen

De aankomst

Daar komt de bruid met haar gezelschap aan. Je ziet een lichte spanning op haar gezicht. Gaat ze vanavond haar droomjapon ontmoeten, hoe zal hij staan, wat vindt de rest er van, je leest het allemaal aan de gezichten af.

We verwelkomen de gasten en steken meteen van wal. Eline verteld wat over Het Witte Huys en stelt mij vervolgens voor en dan aan mij de schone taak om de koffie en de thee te verzorgen (en vooral onthouden wie wat ook alweer wilde, ik ben niet gemaakt voor horeca heb ik ontdekt, hahaha).

Intussen kan Eline zich compleet focussen op de bruid en haar wensen. Ze laat het een en ander zien, stelt vragen, maar luistert en kijkt vooral heel goed naar de lichaamstaal van de bruid. In de keuken luister ik mee naar de gesprekken die gevoerd worden en zorg dat iedereen zijn drinken krijgt.

De jurk, bruidsjapon, trouwjurk

De eerste jurk

Dan is het tijd om dat te gaan doen waar ze voor gekomen zijn. Het passen van de jurken. Zo spannend om de eerste keer de paskamer in te gaan. Je merkt aan het gezelschap dat het nu toch wat stiller wordt. Soms wordt er meegeluisterd naar wat er in de paskamer gezegd wordt. Ik weet inmiddels al, dat het vaak even helemaal stil wordt als ze klaar is en dan is het moment daar…

Eline opent het gordijn, en daar komt de bruid! Voor het eerst, in een trouwjurk… Ik weet niet goed hoe ik het moet zeggen, maar er gebeurt gewoon wat.

Het Witte Huys

Het fijne bij Eline in de winkel is dat je foto’s mag maken van de jurken, zodat je tijdens de avond jezelf ook op een foto in de japon ziet! Dat werkt heel verhelderend! 
In de bruidsmodezaak waar ik destijds was mocht ik alleen maar van de jurk die ik nam een foto maken. 

Daarnaast zit Eline al ruim 25 jaar in het vak en is ze ooit begonnen als coupeuse en weet dus heel goed wat er allemaal met een jurk kan en mogelijk is. Ze kent alle mogelijkheden die de stof, jurk, naden, enzovoort te bieden heeft. En zo gebeurde het die avond….

Bruidsjurk, de perfecte jurk

Passen

De bruid kwam met de ene na de andere jurk uit de kleedkamer. De één nog mooier dan de andere, tot ze op een moment de paskamer uitkwam en ik zag iets aan haar wat me opviel. Ze was verliefd en wel op deze jurk! Maar er was een groot probleem, er zaten geen mouwen aan en omdat ze heel graag mouwen wilde, was dit hem toch nog niet helemaal. Op dat moment pakt Eline de jurk, waarvan ze de mouwen mooi vond en trekt deze over de rechterarm van de bruid en voilà zo was er ineens een jurk MET mouwen!

Twijfels

Toch waren er nog wat twijfels, ook bij de hulptroepen. Dus er werden nog een paar jurken aangepast, maar die ene jurk bleef kriebelen. De kanten bloemen waren perfect, er konden mouwen aangemaakt worden, het model was precies wat ze zocht, maar het decolleté was net iets te laag. En daar komt de expertise van Eline de hoek om kijken. Wij wisten niet wat de bruid aan het aantrekken was, intussen was ik druk bezig om de jurken weer op de hangers en in het rek te krijgen. Ik hoor wat gepraat in de hokje, zie Eline voorbijkomen met in haar hand een frommeltje tule en ik hoor nog wat geklets. De dames op de bank zijn ook lekker aan de babbel over de kleding die zij op de grote dag gaan dragen en dan ineens gaat het gordijn open…

Fernanda Picture-Perfect, Weddingplanner, Gastvrouw, Ceremoniemeester, Ceremoniespreker,

De perfecte jurk

En daar komt een bruid naar buiten. Ze straalt, je ziet het aan haar, dit is hem! Haar moeder wordt stil, want zij ziet het ook. Iedereen is er stil van. Daar staat een prachtige vrouw, die in de perfecte jurk, waar Eline het decolleté heeft afgespeld met dezelfde kanten bloemen die op de jurk zitten en een sluier in haar haar, de mouw van de andere jurk wordt er weer bij aangedaan en dan is het plaatje helemaal compleet!

Iedereen staat op, loopt om haar heen, hier en daar zie ik een kleine traan en ik zie vooral een bruid die op en top gelukkig is. Die zich prachtig voelt en nog prachtiger gaat voelen op haar trouwdag. Een trotse moeder en schoonmoeder, zusjes die haar beeldschoon vinden en Eline en ik kijken elkaar aan en weten “dit is weer zo’n WoW-moment”.

Het witte Huys Bruidsmode

Ben jij op zoek naar de perfecte jurk, maak dan gauw een afspraak bij Het Witte Huys Bruidsmode in de Wijk en wie weet tref je mij als gastvrouw.

Wil je meer weten waar ik je bij kan helpen als weddingplanner, ceremoniemeester of ceremoniespreker? Kijk dan rond op mijn webpagina of volg me op de social kanalen Instagram en Facebook.